תקינה ארופאית חדשה

ישראל עוברת לתקינה אירופאית חדשה
ריכזנו עבורכם את כל המידע שדרוש בכדי להבין את הרפורמה החדשה

מהי הרפורמה?
רפורמה זו הינה חלק מרפורמה רחבה שאותה מוביל משרד הכלכלה והתעשייה והיא מתמקדת במעבר לשיטות הנהוגות בשווקים המפותחים בעולם.
למכשירי החשמל שיובאו לישראל במסגרת הסתמכות על הרגולציה האירופאית, תצטרף תווית דרוג אנרגיה חדשה, שמתאימה לרמת הנצילות באנרגיה של המכשיר החשמלי לפי הערכות האיגוד האירופאי, הטמעת הרגולציות צפויה להניב חיסכון משמעותי באנרגיה, כמו גם להביא לצמצום בהוצאות החשמל של הצרכן.

מה התכלס?
אותו מוצר, דירוג אנרגטי שונה אך הרבה יותר יעיל מבחינת צריכת האנרגיה העומד בבדיקות האנרגיה האירופאיות ואושר בכניסה לישראל.
תוצאה – חיסכון משמעותי לצרכן.

החל מ- 1.9.2022. תקנות אלו מחייבות את היבואנים לעמוד בדרישות היעילות האנרגטית הנהוגות באירופה. במסגרת התקנות החדשות ניתנה ליבואנים תקופת מעבר של ששה חודשים (קרי, עד 28.2.2023) המאפשרת לשווק ולמכור מוצרי חשמל שנבדקו לפי התקנות שהיו עד כניסת התקנות החדשות, וזאת בתנאי שהכנסת תבטל קודם לכן את תוקף התקנות הישנות. עד עצם היום הזה התקנות לא בוטלו, למרות שחלף המועד שנקבע.

לאור המתואר לעיל, נוצר מצב שבנקודות המכירה מוצגים מכשירי חשמל עם תוויות יעילות אנרגטיות לפי התקנות הישנות, לצד מוצרי חשמל עם תוויות יעילות אנרגטית חדשות הזהות לתוויות הנהוגות באירופה.

כעיקרון התקנות הישנות היו מבוססות על תקנות אירופאיות ישנות ביותר, וחלקן אפילו היו מבוססות על תקנות משנת 1997. התקנות האירופיות החדשות העלו את רף הדרישות ליעילות אנרגטית, ולפיכך מוצרים שבעבר היעילות האנרגטית שלהם סווגה כ- A או A+++ מסווגת היום כ- D-F למרות שהיעלות האנרגטית שהן התייעלה משמעותית ומטייבה עם הצרכן.

למרות פניות למשרד האנרגיה, טרם נמסרה הודעה המציינת את המועד לביטול התקנות הישנות.

להלן רשימת המוצרים עליהם חלה תקינה אירופאית חדשה:
מזגנים, מקררים, מכונות כביסה, מייבשי כביסה, מדיחי כלים, תנורי אפייה, תנורי מיקרוגל וטלוויזיות.

רפורמה זאת הינה חלק מרפורמה רחבה שאותה מוביל משרד הכלכלה והתעשייה והיא מתמקדת במעבר לשיטות הנהוגות בשווקים מפותחים בעולם.

זאת, ע”י שינוי שיטות הפיקוח על חוקיות הייבוא בשערי הכניסה לארץ עבור מאות מוצרים, לצד הגברת האכיפה בשווקים.

האחריות לעמידת המוצר בדרישות האנרגיה, שהייתה מוטלת עד היום על היבואן, אך בכפוף לבדיקות טרם כניסת המוצר לארץ,

עולה מדרגה וכדי לוודא עמידה בדרישות אלו, ירחיב משרד האנרגיה את פעילות האכיפה בשווקים על יבואנים המפרים את החוק.

כאמור, עוד במסגרת הרפורמה, למכשירי החשמל שיובאו לישראל במסגרת הסתמכות על הרגולציה האירופאית, תצטרף תווית דירוג אנרגיה חדשה, שמתאימה לרמת הנצילות באנרגיה של המכשיר החשמלי.

תווית האנרגיה מאפשרת לצרכן להשוות בין הביצועים של דגמי מוצר שונים ובאמצעותה לקבל החלטה מושכלת במעמד הרכישה.

לפי הערכות האיחוד האירופי, הטמעת הרגולציות צפויה להניב חיסכון משמעותי באנרגיה, כמו גם להביא לצמצום בהוצאות החשמל של הצרכן. יתרה מכך, לחיסכון זה באנרגיה תרומה סביבתית רבה, כתוצאה מהפחתה בפליטות לאוויר.

לפי אומדן שבוצע, משרד האנרגיה צופה שאימוץ הרגולציה האירופית למוצרי חשמל יביא לכך שייחסכו בישראל 200 ג’יגה וואט שעה כבר בשנת 2025, ו-1200 ג’יגה וואט שעה בשנת 2030. זאת, לאחר שמרבית מוצרי החשמל המצויים בשוק יפעלו בהתאם לדרישות החדשות.

האחריות לסימון CE מוטלת על מי שמשווק את המוצר באיחוד האירופי, כלומר יצרן הממוקם באיחוד האירופי, היבואן או המפיץ של מוצר שיוצר מחוץ לאיחוד האירופי, או חברת בת אירופית של יצרן לא אירופי.

יצרן המוצר מדביק עליו את סימון ה-CE אך עליו לנקוט בצעדים מחויבים מסוימים לפני שהמוצר יכול לשאת את סימון ה-CE.

על היצרן לבצע הערכת תאימות, להקים קובץ טכני ולחתום על הצהרה שנקבעה בתקנים של סוג המוצר (לדוגמה תקני האיכות של מוצרים אלקטרונים). על התיעוד להיות זמין לרשויות על פי בקשה.

ישנם כללים מסוימים העומדים בבסיס ההליך להדבקת הסימון:
מוצרים הכפופים להוראות מסוימות של האיחוד האירופי או תקנות האיחוד האירופי הקובעות סימון CE חייבים להיות מודבקים עם סימון ה-CE לפני שניתן יהיה לשווק אותם.

ניתן לשווק את המוצר רק אם הוא תואם להוראות כל ההוראות והתקנות הרלוונטיות ואם הליך הערכת ההתאמה בוצע בהתאם.

היצרן מכין הצהרת תאימות של האיחוד האירופי או הצהרת ביצוע (עבור מוצרי בנייה) ומדביק את סימון ה-CE על המוצר.

אם נקבע בהנחיות או בתקנות, על צד שלישי מורשה (גוף מוסמך) להיות מעורב בהליך הערכת ההתאמה או בהקמת מערכת איכות ייצור.

אם סימון ה-CE מודבק על מוצר, הוא יכול לשאת סימונים נוספים רק אם הם בעלי משמעות שונה, אינם חופפים לסימון ה-CE ואינם מבלבלים ואינם פוגעים בקריאות ובנראות של סימון ה-CE.

מכיוון שהשגת תאימות יכולה להיות מורכבת מאוד, ישנה חשיבות רבה להערכת תאימות לסימון CE, המסופק על ידי גוף שהודיע ​​עליה, לאורך כל תהליך סימון ה-CE, החל מאימות התכנון והקמת התיק הטכני ועד להצהרת התאימות של האיחוד האירופי.

השינוי מתייחס כאמור למוצרים העומדים בתקנות האירופיות בלבד, אחת הסיבות לכך היא שחוק מקורות האנרגיה, שנועד למנוע יבוא מוצרי חשמל לא יעילים אנרגטית לארץ, מחייב עמידה בתקנות האירופיות.


אנא מלאו את הפרטים הבאים
וניצור אתכם קשר בהקדם

נציגי המכירות באתר ישמחו לעמוד לשירותכם בימים א’-ה’ בין השעות 10:00 עד 19:00.
טלפון: 076-5994629 / פקס: 03-5584000 / דוא”ל: info@avisofer.co.il / וואטסאפ

ביטול עסקה

נא למלא את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

האתר עושה שימוש ב Cookies ("עוגיות")

על מנת שנוכל להעניק לכם חווית גלישה מיטבית ולמטרות אנליטיקה, אתר אבי סופר עושה שימוש ב”עוגיות” (Cookies) שלה ושל צדדים שלישיים. מידע נוסף והרחבה, לרבות מידע איך להסיר את העוגיות, נמצאים במדיניות הפרטיות שלנו

[wc_errors]